‘Een directe relatie tussen journalist en burger’

Wetenschap24 is een Nederlands wetenschappelijk multimediaal initiatief van science center NEMO, Kennislink, NPO, Teleac en VPRO. Het platform omvat verschillende radio- en televisieprogramma’s die via de website Wetenschap24 worden gepresenteerd.

Van maart 2012 tot februari 2014 coördineerde ik online onderzoeken voor deze wetenschapsportal.Via oproepen op universiteiten benaderden we wetenschappers voor het maken van tests waaraan iedereen via het internet mee kon doen.

De online tests waren vooral op social een enorm succes. Voor het rekenonderzoek zijn bijna een half miljoen sommen gemaakt en aan het taalonderzoek deden meer dan een half miljoen mensen mee. De resultaten van deze onderzoeken werden behandeld in radio- en tv-programma’s van het wetenschapsprogramma Labyrint.

 

DE INPUT-APP

Ook organiseerde ik onderzoeken voor de Input-App, een experimentele data-app waarmee journalistiek en wetenschappelijk onderzoek werd gedaan bij tv-programma’s. Het idee was om via verschillende sensoren data te verzamelen, maar de app werd vooral gebruikt om via de iPad/iPhone vragenlijsten in te vullen met audio en beeld. De Input-App is succesvol toegepast bij: de Insectenweek van NPO-DOC, de film Sletvrees van Sunny Bergman (VPRO) en de serie De Nieuwe Wildernis (VARA).

Lees ook: De app zorgt voor een directe relatie tussen journalist en burger

 

 

Schermafbeelding 2014-07-30 om 10.50.09

Schermafbeelding 2014-07-30 om 10.49.19Schermafbeelding 2014-07-30 om 10.48.32

 

HET GROOT NATIONAAL ONDERZOEK

 

Schermafbeelding 2013-04-12 om 14.58.41

Schermafbeelding 2013-04-12 om 14.51.29