Luxe marmeren suite met ligbad voor een schijntje

_1090187_2

(BLOG) Even waande ik me in Rusland, in een klassiek Grandhotel met hoogpolig tapijt, muren van marmer en  gouden kroonluchters. Maar niets is minder waar, dit is een hypermodern hotel midden in het Ruhrgebied.

Het hotel heet Unique -whats in a name- en staat aan een verkeersader in het centrum van Dortmund. Vreemd genoeg kost dit vier sterren hotel geen drol. Wij betaalden 15,- per persoon per nacht voor een grote kamer met ligbad. Ook hier is alles van marmer en de moderne flatscreentelevisie hangt in een kitscherige gouden lijst.

Het hele interieur is gefabriceerd in Turkije met een ‘modern chique oriëntaalse uitstraling’, aldus de receptionist. Het gebouw was oorspronkelijk van Dortmundse bierbrouwers en stond al een tijdje leeg. Een Turkse familie heeft toen het initiatief genomen voor een Grand Hotel.

Momenteel wordt het verhuurd aan Hotelketen Novum uit Hamburg. De naam verandert in Unique Novum Hotel Dortmund  Voor 30,- euro per nacht kun je een luxe twee-persoonkamer huren in een vier sterren paleis van marmer. Overigens is het hele gebouw gestoffeerd met fluwelen gordijnen, dikke wollen tapijten en bankstellen waar je een kilometer in weg zakt. Het hotel is daardoor absoluut ongeschikt voor astma-patienten en mensen met stofallergie, maar dit terzijde.

 

_1090204

P1090279

_1090189

_1090191            _1090222  P1090227  P1090283

P1090289