De borsten van Scarlett Johansson

(BLOG) Menig man droomt ervan de borsten van Scarlett Johansson te mogen zien. Maar zoals Marco Borsato al zo treffend onder woorden wist te brengen: ‘Dromen zijn bedrog en als je wakker wordt dan droom je nog’. En inderdaad deze borsten hebben niets met Scarlett te maken. Een snelle search met tineye laat zien dat het de pronte voorgevel is van een Russische schone.

Op de website van tineye zoek je afbeeldingen met andere afbeeldingen. Plaatjes zoeken met plaatjes dat wordt het nieuwste van het nieuwste. Je kopieert het .jpg adres van het plaatje. In dit geval van Scarlett

http://farm4.static.flickr.com/3587/3629898859_e57a27c4c5_o.jpg

naar tineye

en je krijgt soortgelijke afbeeldingen met dezelfde beeldinformatie.

Het zoeken met afbeeldingen staat nog in de kinderschoenen, maar de nieuwe generatie zoekmachines gaan ‘searchen’ op  beeldopbouw, pixels, kleur en gelaatstrekken ‘facedetectie’. Binnenkort kun je een willekeurige voorbijganger op straat fotograferen en op het internet opzoeken. Je weet in een mum van tijd wie het is, de leeftijd, hobby’s en met een beetje mazzel ook  het adres inclusief telefoonnummer. Je hebt helemaal geen naam, ‘tag’ of tekst meer nodig. Alleen een goede afbeelding.

Leesvoer voor de geïnteresseerde