Typotoons (VPRO)

(INTERNETPROJECT VOOR IJSFONTEIN) Ontwikkeling website en redactie voor TypoToons, een interactief tv-programma bedacht door Frank Alsema ism. IJsfontein. In dit programma spelen de 26 letters uit het alfabet de hoofdrol in een spel dat gespeeld wordt door kinderen op het internet. Hier maken zij samen met een bekende kinderboekenschrijver woorden, die deze gebruikt om als in een interactieve bouwdoos, een verhaal mee te schrijven.

Dit vormt het scenario voor een TV-programma waarin de TypoToons als een verzameling geanimeerde letterkarakters, allerlei avonturen beleven in een kleurrijk door kinderen getekend decor. De oplossing van het TV-verhaal ligt in een interactief multi-user spel waar vier kinderen door in de huid van een letter te kruipen en door samenwerking het laatste woord moeten raden. Gelijk na uitzending op TV kunnen kinderen op internet weer deelnemen aan het verder schrijven aan het (ketting)verhaal.

Schermafbeelding 2013-04-02 om 23.30.29